Tészták másképp

Egy kis ötlettár mit lehet előállítani a korábban már leírt lisztekből: :) Meg fogtok lepődni mennyi mindent! :)

Természetesen a lisztek tetszés szerint variálhatóak. 

1. Pizzatészta:

Szokásos tojás, liszt, szódabikarbóna, víz, só. Először ne rakjunk hozzá sok vizet, vagy ne is rakjunk, mert nagyon könnyen ragacsossá válik a tészta. Hozzávalókat összekeverjük, kinyújtjuk, kis könnyebbség ha eleve sütőpapíron tesszük, vagy szilikon lapon, így mindjárt át is lehet a tésztát emelni a tepsire. Először csak a tésztát szoktam berakni, hogy ropogós legyen és ne szottyos :) Majd ha sült egy kicsit, mehet rá a feltét, ami lehet csirkéből készült bolognai, vagy szimpla paradicsom püré fűszerekkel és csirkemellsonkával. 

image

imageElőtte, utánna, tetején zsírszegény Tolle Light sajt van.

2. Palacsinta szerűség

Tojásrántotta, sonka mellé ideális, de egy kis ötletesség és egy pohár segítségével (pohárral vagy pogácsaszaggatóval kis kerek lapokat vágunk ki) mini tortácskát is varázsolhatunk belőle egy kis túróval. :)

image

image

3. Főtt tészta helyett

Ehhez jóval keményebb tésztára és sok "alálisztezésre" van szükség. Nagyon könnyen leragad a tészta, de ehhez is hozzá lehet szokni, csak gyakorlat kérdése. :) Szóval felcsíkozzuk, és kifőzzük, itt épp paradicsomos tonhal volt mellé, vesebabbal és kis sajttal.

image

image

image

4. Galuska

Ez volt a legelső dolog, amit még korábban próbáltam megoldani még teljeskiőrlésű, majd zablisztből, most pedig már csak az alacsony ch-jú lisztekből, a recept itt olvasható:

5. Lasagne

Ez a legújabb őrületem, isteni finom :) Maradék csirkés bolognaiból (hagyma, csirkemell, paradicsom ital, só bors, oreganó) és egy kis brokkolival természetesen. Tetején egy kevés parmezán sajt.

image

6. Maradék tésztából "ropogós"

A fentebb létható főt tészta készítésénél megmaradt tésztát, beraktam a sütőbe, íme:

Lehet rá kenni cottage cheese-t, de a legjobb, hogy ropog, és talán ez hiányzik legjobban a diétába a ropogós dolgok. :)

image

gr kcal feh ch
lenmagliszt 50 137,5 12,8 1
zabpehely 50 199 4,6 35,65
szezámmag 100 333 37,7 0,5
2 tojás 176,8 14,04 0,62
708,8 56,34 36,77
negyede 177,2 14,085 9,1925
gr kcal feh ch