diétás receptek

Turquoise

Utolsó kommentek:

Fléger Viktória 2014.08.16. 08:19:41

Imádom a purpur kenyeret,nekem a 2.a kedvencem!

Bejegyzés: Bolti kenyér körkép

Tina Recept 2014.02.12. 10:52:40

Kedves webmester,

Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyüjtött receptek közül. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalállják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu

Bejegyzés: Házi Hambi

Töksi 2013.12.12. 10:59:26

@Phteven: Teljesen egyetértek! Amúgy a töltött hamburger egyre divatosabb, nekem van eszközöm is a hamburgerkészítéshez, lehet formázni sima és töltött húspogácsát is. Kézzel is meg lehet csinálni, de így kényelmesebb és szebb is.
www.youtube.com/watch?v=t2gcJ07wlk8
Akit én egyszer megetetek a faszénen sült hamburgeremmel, az utána leszokik a gyorsétteremről :-)

Bejegyzés: Házi Hambi

Phteven 2013.12.10. 17:44:35

Ezt a valamit hamburgernek nevezni... Hm, finoman szólva is merész. Fasírozott inkább. Nem tudom, a fent említett betegség, diéta kizárja-e a marhahús és zsír fogyasztását (annyira pontosan nem olvastam végig)? Ha nem, akkor lapocka, vagy lapos hátszín és vesefaggyú 3:1 arányú keveréke, valamint ízlés szerint bors. Sütés felétől lehet sózni is. Eddig még embert nem láttam, aki erre ne mondta volna, hogy a legjobb hamburger amit valaha evett. Ha van idő, kedv, meg lehet bolondítani úgy, hogy a húsba előhűtött chedar sajtot teszünk és úgy sütjük ki. (A darált húsnak mindenhol takarni kell a sajtot, különben kifolyik!) IMHO, aki hagymát, egyéb marhaságot tesz a hamburger húsba, attól nem áll távol a vörösbor-kólával és más, nagyobb gaztett sem. :-)

Bejegyzés: Házi Hambi

Decesso (törölt) 2013.12.10. 16:14:45

@Réka ‎: Hát persze, életben maradnak szénhidrát nélkül is, de egészségesnek azért nem mondhatók, és pont ettől nem :)
A cikk pedig azért konkrét dolgokat is hoz fel, ami egyértelműen a szénhidrátszegény étkezés számlájára írható:
" When Eskimos traded in some fat and protein for carbohydrates, their livers reduced to a healthy size."
És mellesleg a legtöbb indokhoz forrásmegjelölés is tartozik :)

Bejegyzés: Házi Hambi

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.12.10. 16:08:10

@Decesso: arra tokeletes pelda az eszkimo, hogy szenhidrat nelkul is lehet elni meg "menni", vagyis arra, amirol itt szo volt :)
a forrasszovegben vannak jo ervek, en is a valtozatos etrend hive vagyok, de pl hogy miert oregednek/halnak korabban az eszkimok, mint az amerikaiak, majd ezt kizarolag a husevesre fogni, eleg komolytalan benyomast tesz.

Bejegyzés: Házi Hambi

Decesso (törölt) 2013.12.10. 16:01:33

@Réka ‎: www.acupuncturetoday.com/archives2004/nov/11matesz.html
ez azért elég jól kifejti, hogy miért nem érdemes az eszkimókkal példálózni, ilyen témában...

Bejegyzés: Házi Hambi

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.12.10. 15:50:44

@kasza003: az eszkimok is mennek joforman teljesen szenhidrat nelkul, immar jonehany ezer eve :) megoldja a szervezet, ha muszaj neki. (Ketogen dieta.)

Bejegyzés: Házi Hambi

Töksi 2013.12.10. 15:27:59

Jól hangzik, meg biztos finom is, de hívjuk inkább pulykafasírtos szendvicsnek.
A hamburger az nemesebb marha színhús + faggyú darálva, só és bors, faszénen sütve :-)

Bejegyzés: Házi Hambi

2013.12.10. 14:53:23

@cserike: Azok "E"-k jelentős része is természetes anyag, de azoknak se örülök.
Kerülöm, hogy olyat egyek, amit nem tudok megemészteni. Nekem azokról az ókori rómaiak pávatolla, és a jelenkor anorexiásak mutatóujja ugrik be. Valamennyiben közös, hogy ne emésztődjön meg, amit megeszel. Akkor minek egyem. Ehetnék kőport, cserebogárpáncélt vagy tiszta cellulózt is ilyen erővel.
Bár gombát eszem, pedig az is alig emészthető a sejtfalak kitin tartalma miatt. Végül is mintha cserebogarat ennék, csak nem másznak el :-).

Van egy egész receptkönyvem lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó ételekből (sajnos nem magyarul, hanem angolul). Ebben teljesen "normális" ételek szerepelnek. Ha érdekel, szívesen elküldöm. Szerencsére nem egészségügyi okok miatt érdekeltek ezek, hanem a nagyon hosszan (20-40-60-80 órás vagy még hosszabb ideig)tartó intenzív terheléshez kerestem kajákat. Ilyenkor akár napi 10-20 ezer kcal energiát kell viszonylag egyenletesen bevinni, akár napokon keresztül.

Bejegyzés: Házi Hambi

cserike 2013.12.10. 14:28:26

Kedves kasza003!

Nem szerencsére nem vagyok cukorbeteg, de testépítő sem. Ellenben van Hashimoto-thyreoiditis-em vagyis autoimmun pajzsmirigy alulmüködésem, ami időnkét begyullad és csoda dolgokat tud művelni. Ennek eredménye volt 30 kg súlyfelesleg. Mára 5 kg maradt belőle, ehhez 2 év és nagyon sok lemondás és kitartó sportolás kellett. Az utifűmaghéjról pedig annyit, hogy menj be a boltba vegyél le egy bámilyen élelmiszer terméket és olvasd el az összetevőket, na az durva, nem ez. :) Ez legalább természetes nem a kémia csodája.

Üdv.
Cseri

Bejegyzés: Házi Hambi

2013.12.10. 14:19:41

Ez egy cukorbeteg blog? Akkor bocsi.
Az oldalból, előzményekből nekem nem tűnt ki.

Az utifűmaghéj akkor is durva.

Bejegyzés: Házi Hambi

cserike 2013.12.10. 14:04:57

Kedves kasza003!

Halottál már a cukorbetegségről, az inzulin rezisztenciáról, a PCO-ról, Glutén érzékenységről, amely betegségeknél nagyon szogorúan számolni kell a szénhdirátot, vagy szinte teljesen elhagyni a gyorsan felszívodó fajtáját? Igen, e helyett nem sok minden marad mint fehérje és rost és zsír.

Üdv.
Cseri

Bejegyzés: Házi Hambi

cserike 2013.12.10. 13:43:04

Kedves Piszkos Freud a..!

Teljesen igazad van, az is egyfajta szénhidrát, csak nem a hagyományos értelemben vett emészthető, gyorsan felszívódó szénhidrát, ami a vércukorszint ingadozást okozza.
hu.wikipedia.org/wiki/Rost
Címnek pedig mégse írhatom, hogy "alacsony gyorsan felszívódó szénhidráttartalmú..." mert ember legyen a talpán, aki nem keveredik bele. :)

Üdv.
Cseri

Bejegyzés: Házi Hambi

2013.12.10. 13:39:41

@cserike: Mi ez a szénhidráttól irtózás? Tudod mitől megy az emberállat? Elsősorban szénhidráttól.
Sok fehérjén a kigyúrt kopasz állatok próbálnak működni, de csak még nagyobbra fújódnak tőle.
Ez nem diétás hamburger, hanem testépítő.

Bejegyzés: Házi Hambi

Piszkos Freud a ... 2013.12.10. 13:32:13

Na jó, jó, de a rostok miből is vannak? Csak nem cellulózból? Hümm... Az meg csak nem egy szénhidrát? :) (OK, tudom, hogy nehezebben bomlik le, de akkor is...)

Bejegyzés: Házi Hambi

cserike 2013.12.10. 12:47:38

Kedves @Lángharcos!

A buci fehérjéből, rostból és persze szénhidrátból, illetve zsírból áll. Este kiszámolom a pontos értékeket. De ha megnézed csak olyan liszteket használtam, amiknek a szénhidrát értéke töredéke a hagyományos lisztekhez képest. Korábbi blogbejegyzésben írtam is róluk: turquoise.blog.hu/2013/06/15/lisztek_amelyekrol_eddig_soha_nem_halottam

Üdv.

Cseri

Bejegyzés: Házi Hambi

Lángharcos 2013.12.10. 12:22:05

Két kérdés:

Miből van a buci, ha nem szénhidrátból?

Mennyire jön ki így egy burger neked?

Bejegyzés: Házi Hambi
süti beállítások módosítása